Laumanjohtaja

Koirakoulussa

Share |

Tiistai 11.2.2014 klo 16:10 - Outi


"Tervetuloa koirakouluun!"

Muistan tämän kommentin hyvin vuosia sitten eräästä koulutustilaisuudesta, jossa oli tarkoitus valmentaa uusia esimiehiä ihmisten johtamisen saloihin. Ajattelin silloin, että just joo, eikö meitä tulevia esimiehiä arvosteta loppujen lopuksi tämän enempää...

Vuosien saatossa ajatukseni ovat kovastikin muuttuneet ja kokemus esimiestyöstä sekä johtamisesta ovat saaneet minut lopulta oivaltamaan mistä tässä lauseessa oikeasti olikin kysymys.

Niin ihmiset, koirat kuin hevosetkin ovat laumaeläimiä - omalla tavallaan. Ja lauman johtamiseen pätevät samat perussäännöt.

Laumassa on enemmän kuin kaksi jäsentä ja laumalla pitää olla johtaja, jonka lauma on hyväksynyt. Johtajalla on siis oltava lupa johtaa ja sehän vaatii luottamusaseman saavuttamisen lauman muilta jäseniltä. Mutta miten johtaja ansaitsee luottamuksen?

Käskyttämällä ja komentamalla? No, Suomessa on oltu todella hyviä ns. Managementissa eli asioiden johtamisessa, prosessit on hinkattu viimeisen päälle kuntoon ja ohjeita on vaikka kuinka paljon, mittareita riittää jos jonkinmoisia. Mutta miten niitä käytetään johtamisessa? Jos sovittuja toimintamalleja ei noudateta ja mittaritkin osoittavat, että kaikki ei nyt suju, niin muuttuuko johtaminen? Yleensä ei, johtajan volyymi ja kierrokset vain kasvavat, mutta samaa tekemistä ja johtamista vain tehostetaan. Sitten ihmetellään, kun tulokset eivät muutu. Iloisia poikkeuksiakin toki on, mutta se johtuu taas johtajan henkilökohtaisesta motivaatiosta kohti parempaa.

Motivoimalla ja innostamalla? Entäs ne johtajan Leadership taidot? Miten esimies osaa johtaa omia tunteitaan, vaikuttaa sitä kautta positiivisesti ihmisten tunteisiin sekä koko organisaation tunnelmaan ja toimintakulttuuriin? Paljon puhutaan, että vahvempi tunnetila voittaa aina, mutta miten luodaan motivoiva ja innostunut tunnelma organisaatiossa? Olen kuullut myös eläinten kouluttajista, jotka sanovat, että oma tunnetila ei vaikuta eläimeen. Oman kokemukseni perusteella juuri se vaikuttaakin! Hyvällä fiiliksellä kaikki tuntuu onnistuvan, mutta menepä vaikka hevosen selkään, kun olet valmiiksi hermostunut. Voi tulla aika jännää! Toimisikohan sama ajattelumalli ihmisten kanssa?

Oletko muuten koskaan miettinyt miten koiraa koulutetaan parhaisiin tuloksiin? Jos koiralle luo turvallisen ja positiivisen ilmapiirin ja palkitsee aina, kun se yrittää oikeaan suuntaan, niin nopeutuuko oppiminen? "Positive Reinforcement" on tuttu termi eläinten kouluttamisessa; palkitse aina uutta asiaa opetellessa, kun näet selkeästi yrityksiä oikeaan suuntaan. Älä rankaise virheistä vaan palkitse oikeasta suunnasta. Opeta yksi asia kerrallaan ja pilko opeteltava asia paloihin, etene johdonmukaisesti kohti tavoitetta. Luottamus rakentuu johdonmukaisen tekemisen kautta, puheet ovat puheita ja teot ratkaisevat.

Tavoite?! Haa, tässäpä monen johtajan suurin haaste! Mitä oikeastaan tavoittelemme? Mikä on se tavoiteltu käyttäytyminen koiralla, eiku ihmisellä, tai ihan sama. Jos johtaja ei tiedä mitä tekemistä tai toimintaa halutaan, niin kuinka sen voisi selkeästi ja hyvällä fiiliksellä kommunikoida muille?

Tästä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta tähän loppuun vielä johtamista yksinkertaitaisimmillaan. Kun johdat, huolehti, että sinulla ja tiimilläsi on yhteinen ymmärrys seuraavista asioista:

  1. Mitä olemme tekemässä, mikä on tavoite?
  2. Miksi tämän tavoitteen saavuttaminen on tärkeää? What's in it for me /  us?
  3. Mihin mennessä tämä pitäisi saada valmiiksi? Aikataulut?
  4. Kuka vastaa ja mistä? Tietävätkö kaikki varmasti vastuunsa?
  5. Miten toteutumista ja onnistumista mitataan ja seurataan? Miten viestintä toimii eri tilanteissa? Miten annamme palautetta? Miten opimme tulevaisuutta varten?
  6. Mitä, jos onnistumme, mitä hyvää tästä seuraa? Entä, jos epäonnistumme, mitkä ovat riskit?

Jokainen meistä jättää aina jälkensä toiseen ihmiseen tai eläimeen kohtaamisissa. Sinä päätät minkälaisen jäljen jätät ja vahvistatko luottamusta ja halua yhteistyöhön jatkossakin.

Voimia ja iloa päivääsi!

t.Outi

Avainsanat: koira, johtajuus, johtaminen, tavoitteet, tekeminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini